Reservatie Kalender

RESERVEER NU

Nieuws

 • Twee jaar lid van Logeren en Vlaanderen: een terugblik! - 27-11-2017


  fullsizeoutput7b_1.jpeg

  Vandaag precies twee jaar lid in de Bestuursorganen van Logeren in Vlaanderen. Wat deden wij voor LIV en de kleinschalige logies. Een terugblik en enkele beschouwingen. 

  In november 2015, vonden tijdens de ledenvergaderingen West-Vlaanderen in Diksmuide en Brugge voor Logeren in Vlaanderen, verkiezingen plaats om de vertegenwoordigers in de Algemene Vergadering, Raad van Bestuur en de Sectorcommissie van Logeren in Vlaanderen aan te duiden.

  Twee jaar geleden werd de installatie vergadering gehouden van de Raad van Bestuur. We hebben toen beloofd dat "we ons met daadkracht en volle overtuiging zouden inzetten voor kleinschalige logies in Vlaanderen en ook voor LIV". Tot op heden hebben we dat ook gedaan in en tijdens de diverse Sectorcommissie, Raad van Bestuur en Algemene vergaderingen in de voorbije jaren, maar ook daarbuiten:

   

  - We gaven workshop wetgeving kleinschalig logies aan de rand van de Algemene Vergadering in Lanaken en Jabbeke

  - We hebben ons ingezet rond het opvolgen van voornamelijk nieuwe Europese wetgeving die ook kleinschalige logies kan raken, rond new package travel directive, waar de LIV Sectorcommissie uitvoerig kennis van nam.

  - We hebben ons voornamelijk ingezet rond het dossier mbt nieuwe logiesdecreet en de uitvoeringsbesluiten. We geven hierrond ook workshops. 

  - We volgen van zeer nabij de trends mbt hospitality en de sharing economy & platformen en rapporteerden hierover bij Liv secretariaat in Leuven

  - Op de LIV nieuwjaarsreceptie in Staden hadden we een stand en brachten we een verhaal rond hospitality en wellbeing voor de aanwezige kleinschalige uitbaters

  - We volgden een interne info-sessie omtrent de presentaties en het aanbod van de drie grootste telecom operatoren, die hun toekomstig aanbod kwamen voorstellen, alsmede een presentatie van Vinçotte rond de brandveiligheid en woonden een werkvergadering ibij van FAVV in opdracht van LIV

  - We volgden de laatste trends in hospitality en wellness en rapporteerden aan de LIV-directie.

  - We hielpen mee aan de brainstorm van de eerste ledenuitstap en studiereis in West-Vlaanderen en ontwikkelden een KTO voor het LIV secretariaat.

  - We brachten effectieve nieuwe leden aan.

  - We namen deel aan enkele presentaties van Westtoer en andere relevante partners

  - We volgen ook de ontwikkelingen in de Europese Unie omtrent hospitality en belangenvertegenwoordigingen bij

  We hebben dus in de voorbije twee jaren niet stilgezeten, we houden een open en transparante communicatie met het LIV secretariaat in Leuven en danken hen van harte voor de loyale en immer vriendelijke samenwerking. We beloven en kijken uit naar de verdere samenwerking, en zullen ons graag verder met evenveel engagement inzetten.

  Logeren in Vlaanderen, is een koepelorganisatie, namelijk een publiek-private samenwerking tussen de vijf Vlaamse Provincies en de private logiessector (Horeca Vlaanderen en de Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw)

  De vzw Logeren in Vlaanderen heeft een dubbele doelstelling:

  • Ledenorganisatie voor uitbaters kleinschalig logies.
  • Marketingorganisatie voor vergund logies in Vlaanderen.

lees onze algemene voorwaarden