Reservatie Kalender

RESERVEER NU

Nieuws

 • R&breakfast investeert in wellbeing - 02-02-2018


  unnamed-17.jpg

  Deze city b&b in Roeselare, volgt steeds de globale trends, innoveert en investeert in menselijke interactie en welbevinden

  SKILLL: De gastheer van R&breakfast, een b&b gelegen in het centrum van Roeselare, heeft zich in de voorbije jaren nationaal en internationaal verdiept in wellness en wellbeing. Als ervaringsdeskundige volgt hij al jaren de trends en concepts rond wellbeing vanuit verschillende invalshoeken.

  Welke ook de reden is van uw reisplannen, zakelijk, persoonlijk of recreatief, wellness wordt meestal aangeboden in de vorm van een enveloppe, een concept, een menu. De wellness-ruimte, kan op zeer creatieve manieren worden ingevuld, gaande van ervaringsgerichte naar een totaal andere manier van reizen.

  Dit verhaal en inzicht heeft de uitbater van R&breakfast nu geïntegreerd op een bescheiden doch unieke wijze in zijn logies, door te investeren in welbeing. Wereldwijd omarmen mensen hun welbevinden, in hun eigen reis-, gezondheids-, wellness-en businessbestemmingen. Welvinden is voor Lex een vaardigheid (skill).

  TECHNOLOGIE: R&breakfast heeft geïnvesteerd in een innovatief mobiel en digitaal ondersteunende technologie ,die de gasten toelaat om met de gastheer rechtstreeks te communiceren, vanuit de kamer of vanuit de ruimte waar ze zich bevinden in de b&b.

  Met deze digitale technologie willen wij voornamelijk op een duurzame en ondersteunende wijze aanvullende diensten aanbieden. In de eerste plaats is het een guestdirectory, waarbij alle informatie over de b&b, ter beschikking wordt gesteld, concierge-diensten worden aangeboden, en specifieke informatie rond leuke adresjes en belevingen in de stad, de Leiestreek en de provincie. R&breakfast koos voor een bescheiden, digitale slow-pad, waarbij gasten roomservice, een wellnessafspraak of een volgend verblijf kunnen boeken

  R&breakfast biedt al enkele jaren een bescheiden wellness aanbod aan, van massages en behandelingen, maar investeert nu in welbevinden, belevingen en ervaringen. Welbevinden steunt op vier pijlers: 1° beweging: greeter, fietsen, tai-chi …, 2° mind: storytelling, relaxatie en ademhalingsoefeningen, 432 Hertz muziek meditatie, 3° voeding: gebruik van lokale producten en bereiden van functionele dranken en 4° body: fysieke wellness, sauna, treatments, massage ...

  De combinatie van investeren in welbevinden en een ondersteunende duurzame technologie, maakt dat u als uitbater, een veel beter en onderbouwd beeld van uw klanten verkrijgt. Hoe willen ze vrije tijd invullen, wat lezen ze graag, wat doen ze graag, op welke wijze willen ze bijv. rond leefstijl en welbevinden nieuwe inzichten verwerven. Samen met de gasten kunnen wij de regie van hun verblijf optimaliseren op een ongedwongen, aangename en vooral leuke manier.

  STILTEBELEVING: gasten kunnen vanaf nu reserveren voor een stilte kamer, zonder enig technologie, wifi, vandaar dat wij ook een aanbod voorzien gasten die willen digi-detoxen. In deze kamer vindt men noteblocs, pen, papier, gezelschapspelen, stress-releaving coloring patterns, pre-selectie boeken uit onze bibliotheek en gespecialiseerde literatuur rond welbevinden, … R&breakfast beschikt ook over een stilte- en bezinningsruimte en een aromatherapie ruimte.

  ARRANGEMENTEN: Naast bekende WVLM - en Leiestreek arrangementen, zullen wij arrangementen aanbieden rond een format van welbevinden, zijnde beweging, voeding, mind en body of op maat uitgewerkte arrangementen rond wellbeing. Geregeld zullen wij ook werken rond een bepaald thema.

  MASTERCLASSES: Dit jaar worden er in R&breakfast, drie masterclasses wellbeing weekends georganiseerd (juni, augustus en in november). Waarbij een overnachting, ontbijt wordt gekoppeld aan twee masterclass sessies rond welbevinden, verder worden er demo’s gegeven rond fysieke wellness en welbevinden. Workshops rond gezonde voeding en functionele dranken worden hierbij natuurlijk geïntegreerd.

  ACHTERGROND: R&breakfast, is een b&b in het centrum van Roeselare, die om en bij de 97 nationaliteiten mocht verwelkomen. R&breakfast bestaat in 2018, 9 jaar. De gastheer was Toeristische Ondernemer van de Provincie West-Vlaanderen-Leiestreek tussen 2015-2018. De gastheer blijft innoveren en houdt creativiteit en innovatie aan de basis van zijn kleinschalg logies. Lex probeert logies, te koppelen aan gastvrijheid, duurzaamheid, wellness en wellbeing en poogt op deze manier steeds een baken te vormen die probeert in te spelen op glabale trends in de wereld. Lex Corijn heeft les in hospitality & gastvrijheid aan de Hogeschool Vives, en is ook een ervaringsdeskundige op het vlak van spamanagement en Quality in Wellness & Spa. Omtrent trends in wellbeing in de wereld, heeft hij geregeld lezingen. 

lees onze algemene voorwaarden