Home / Activiteiten

Activiteiten

Onze tips voor een onvergetelijk verblijf

R&breakfast is gelegen in Roeselare, een bruisende stad in het centrum van West-Vlaanderen. Tijdens je verblijf geniet je van een dynamische omgeving waar het heerlijk fietsen, lekker eten en onbezorgd shoppen is. Kortom, de ideale uitvalsbasis voor een dag, weekend of week uit in West-Vlaanderen! 

Hieronder hebben we een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, zodat je optimaal kunt genieten van je verblijf.

Geniet van het wondermooie Roeselare

Fietsen

Fietsen

Roeselare is een wielerstad. Hier leeft de koers en het recreatief fietsen! Maak je keuze uit een van de vele fietstochten in West-Vlaanderen, breng een bezoek aan het Wielermuseum, moedig de renners aan tijdens het na-Tourcriterium of neem deel aan West-Vlaanderens Mooiste, de grootste fietstweedaagse van onze kustprovincie.

Lees meer
Events, Kunst en Cultuur

Events, Kunst en Cultuur

Roeselare is een levendige stad waar altijd wat te beleven valt. Muziek, dans, street art, theater, geschiedenis of sport. Check de evenementenkalender of ga eens langs in cultureel centrum De Spil, Ter Posterie, Kunstuur, Koers, Kenniscentrum Arhus, Galerij Alfons Blomme, Trax, Klokketorenmuseum, Zwembad, Expo, Handtassenmuseum of Filmmuseum. Je bereikt het allemaal te voet of per fiets vanuit R&breakfast.

Lees meer
Historische wijk Barnum

Historische wijk Barnum

R&breakfast verwelkomt je in een statig herenhuis in één van de mooiste belle epoque wijken uit de regio. De Roeselaarse wijk Barnum dankt zijn naam aan de passage van het legendarische Amerikaanse circus PT Barnum in 1901. Ontdek de leuke anekdotes en historische verhalen in beeld en geluid.

Lees meer

Op pad met een Greeter

Een Greeter is een enthousiaste Roeselarenaar die vrijwillig kleine groepjes toeristen op sleeptouw neemt voor een bezoek aan zijn of haar stad of streek. Dat treft, want gastheer Lex is Greeter in de Leiestreek. Hij toont je de leukste plekjes, gezellige cafés en verrassende locaties in en rond Roeselare.

Lees meer