Home / Activiteiten / Events, Kunst en Cultuur

Events, Kunst en Cultuur

Kunstuur

Vanaf 21 Maart 2023

Unieke topwerken van Belgische kunstenaars uit de periode 1850-1950 op een unieke manier gebracht. Bekende Vlamingen vertellen wat hun band is met de kunstenaar of met het schilderij. In de Sint-Amandskerk, Deconinckplein 5. Boek uw bezoek aan Kunstuur Roeselare samen met een overnachting in R&breakfast met een topdeal nu! R&breakfast ligt op 500 meter van de kerk.

CC De Spil 

op 5 min met de auto

Het Cultureel Centrum De Spil, is een vaste waarde in Roeselare, met opnieuw een topprogrammatie in 2023-24. Op vertoon van één ticket van De Spil, kan u een overnachting boeken in R&breakfast met een korting van 10 euro. 

U kan eveneens boeken bij CC De Spil en een kortingsbon verkrijgen voor een overnachting in R&breakfast.

Ter Posterie

Purple, Love & Other matters

In de Ooststraat, kan u tussen zondag 8 oktober en 3 december 2023 een boeiende tentoonstelling zien, van de hand van Birde Vanheerswijnghels (°1986 Roeselare) met oa. haar grote houtskooltekeningen waarmee ze erkenning verwierf binnen de kunstcène in België. Birde brengt een inkijk in een imaginaire wereld, en haar kijk op de wereld waarin we nu leven. Terzelfdertijd is het een overzicht van haar recentere werk.  

Ik heb deze tentoonstelling, die gratis is trouwens, zelfs reeds gezien en vindt ze bijzonder fascinerend ook door het gebruik van het kleur purper, dat niet altijd onmiddellijk zichtbaar is. Telkens tussen 14.00 - 18.00 van woensdag tot zondag.

Brouwerij Rodenbach

Ons rode Bier

De familie Rodenbach kent vele verhaallijnen, maar het bierverhaal is geen onbekende. Gebrouwen in #RSL. Koppel de bierwandeling in Roeselare en/of  bezoek aan de Brouwerij Rodenbach, met een verblijf  in R&breakfast!

Koers

Het museum van de Wielersport

In een prachtig gebouw, schuilt niet alleen dit belevingscenter rond de Koers, maar huis ook de Dienst Toerisme.

Trax Roeselare 

Is een creatieve ontmoetingsruimte

U gaat naar een event in Trax? U wil ook een overnachting boeken? Op 500 meter ligt R&breakfast! 

Trax Festival is aan haar 12de Editie toe, allen daarheen op 26 augustus 2023. 


Eau Revoir op 500 meter van R&breakfast!

Boven het water van de Kleine Bassin zie je het hele weekend betoverende projecties verschijnen. Daarmee bewijzen de kunstenaars van Eau Revoir dat zelfs ultrafijne waterdruppels voor een fantastisch canvas kunnen zorgen. Dankzij de drank- en foodtrucks blijf je hier makkelijk uren hangen.  Dit evenement is gratis en info kan bekomen worden op de websiste van onze stad.

Jaarbeurs Roeselare

1-12 november 2023

De Jaarbeurs Roeselare biedt ook in 2023 weer een bijzonder rijk gevuld programma in Roeselare Expo. Met veel vertrouwde gezichten en heel wat nieuwe exposanten valt er dit jaar nóg meer te beleven dan tijdens de vorige edities. De beurs is elke dag geopend van 14:00 tot 19:00. Op zondag 5 en zondag 12 november openen de deuren reeds om 10:00