Home / Activiteiten / Historische wijk Barnum

Historische wijk Barnum

R&breakfast verwelkomt je in een statig herenhuis in wat ooit één van de mooiste belle époque wijk was in Vlaanderen. De Roeselaarse wijk Barnum dankt zijn naam aan de passage van het legendarische Amerikaanse Circus PT Barnum in 1901. Ontdek de leuke anekdotes en historische verhalen in beeld en geluid.

P.T. Barn, onze Multifunctionele Schuur

Elke laatste vrijdag van de maand kan je een ongelofelijk magisch verhaal beleven. Een verhaal over daadkracht, spierkracht en hersenkracht. Over vertrouwen, loyaliteit en samenwerking. Een verhaal dat in tijden van crisis moet verteld worden. Een verhaal dat in cijfers en statistieken absoluut tot de verbeelding spreekt. 

Het speelt zich af in 1901. Toen er nog geen gsm's waren, geen internet, ... Een verhaal dat meer dan 120 jaar oud is, maar je zal boeien van begin tot eind. Een verhaal over een circus, maar niet zo maar één ... over het allergrootste circus ter wereld, dat ooit voor 1 dag in Roeselare stond. 

Het verhaal duurt telkens 60 minuten. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. De prijs is 19 euro/persoon en bevat een drankje en een hapje.    Het verhaal wordt niet alleen elke laatste vrijdag van de maand verteld, maar ook of speciale dagen en tijdens de erfgoedweek dit jaar.

Mentaal Welzijn

Veerkracht & Daadkracht

Lex heeft ook jarenlange ervaring (als voormalig academicus) in het veld van preventieve gezondheid, meer bepaald in de Kracht van Welbevinden. Hij doceerde jarenlang deze materie in binnen en buitenland, en geeft geregeld leuke workshops, teambuildings en lezingen omtrent dit onderwerp. Hij heeft een uitgesproken mening en brengt het op een boeiende, leuke en fascinerende wijze. 

Lazy Sunday Wellbeing Academy

Elke laatste zondag van de maand

Wat doen we zondag? Wel, ... u kan bij ons terecht voor een boeiende workshop omtrent persoonlijk en sociaal welbevinden. U zal zeker willen terugkeren voor meer ...